Skip to content Skip to footer

Új tagokkal bővült vasárnap a Turai Ministránsok közössége – Isten hozott, fiúk!

Idén március 5-én tartották templomunkban az új ministránsok beöltöztetését. Hét lelkes gyermek ölthette magára a ministránsok viseletét, hogy innentől ők is emelhessék a liturgia fényét.

Szombaton a nagyobb ministráns fiúk már egységgé kovácsolódott csapata a negyedik helyezést szerezte meg az I. Váci Egyházmegyei Családi Sportnapon, ami Veresegyházon került megrendezésre. Vasárnap pedig már talpig ünneplőben készültek az új társak ünnepélyes fogadására. A családias atmoszféra már a sekrestyében érezhető volt a szentmise előtti percekben, ahol fojtott hangon zajlott az önfeledt mosolyokkal teli duruzsolás. A hét újonc, Fekete Árpád, Fekete Zoltán, Győri Huba, Kurunczi Bátor, Németh András, Papp Nándor és Szente Márk kissé visszafogottabb hangulatban várta János atya érkezését, hogy a szentmise előtti közös imádságuk után a szentélybe léphessenek, és hivatalosan is megkezdhessék egyházközségi szolgálatukat. Most már annyira fölgyarapodott a létszámuk, hogy János atyának a sekrestyébe lépve Mózes módjára kellett kettéválasztania a ministránsok seregét, ami halk kuncogást szült a jelenlévők körében.

A szentmise elején, az ünnepélyes beöltözés utolsó mozzanataként a fogadalomtétel rendkívül családias légkörben zajlott, öröm volt látni a gyerekek, szüleik, és az egész közösség arcát. A szentmise után pedig János atya megajándékozta az újoncokat a Turai Ministránsok emblémájával díszített egyenpólóval, majd elkészült a legfrissebb tablókép a plébánia falára. Adjon az Isten sok boldog évet nekik a ministránsok közösségében!

Római Katolikus
Egyházközség
Tura

Elérhetőség

Köztársaság utca 1.
Tura, 2194

Irodai szolgálat:
Hétfőtől péntekig 9 – 11 óráig

+36 30 161 3963

Minden jog fenntartva © 2024